Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δείτε live την συνεδρίαση της Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα για «συμπόρευση» προς όλες τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού τόξου και εν γένει της σοσιαλδημοκρατίας»

Elia-logotypo720

Το στίγμα της «πολιτικής μετάβασης» στην Δημοκρατική Παράταξη αναμένεται να δώσει σήμερα   ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην Αθηναΐδα στο Βοτανικό, όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στο γενικότερο σχέδιο εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, ενώ πρόκειται να επαναλάβει ότι η χώρα δεν θα προχωρήσει «ούτε σε νέο δάνειο, ούτε σε νέο μνημόνιο».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει και για την έξοδο της χώρας στις αγορές, κατόπιν συμφωνίας με την ευρωπαϊκή πλευρά.

Σ΄ ότι αφορά το συνέδριο, που τοποθετείται- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές-, μετά τις γιορτές, (δηλαδή στα τέλη Γενάρη του 2015), ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να καταδείξει την σημασία της συγκεκριμένης προσπάθειας από την «κοινή πορεία» πολιτικών και προγραμματικών θέσεων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς που θα συμπαραταχθούν με την Δημοκρατική Παράταξη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο thepaper.gr, πάντως, το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την αυτονομία του, τα σύμβολα του και την ταυτότητα του.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει εκ νέου κάλεσμα για «συμπόρευση» προς όλες τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού τόξου και εν γένει της σοσιαλδημοκρατίας.

Από τους υπόλοιπους ομιλητές, ο  Γιάννης Τούντας θα παρουσιάσει συνοπτικά τις κινήσεις που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια της ανασύνταξης της κεντροαριστεράς.Με τη σειρά του ο Κώστας Σκανδαλίδης αναμένεται να αναδείξει το πλαίσιο των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαππας θα μιλήσει για το σχέδιο οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος. Επιπλέον, στο δρόμο προς το συνέδριο, από το Νοέμβριο κιόλας, κλιμάκια του κόμματος θα μεταβούν στην περιφέρεια για ενημέρωση στα τοπικά όργανα, ενώ από τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις.

Δείπνο με στόχο τη συσπείρωση

Aπόψε το βράδυ στον χώρο της  Αθηναΐδας, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων, Φοίβος Ιωαννίδης, Γιάννης Δριβελέγκας και Νίκος Σαλαγιάννης θα παραθέσουν δείπνο, με στόχο την μεγαλύτερη  συσπείρωση παλιών και νέων στελεχών του κινήματος, ενώ στο τραπέζι της «κομματικής συγκέντρωσης» θα παρακαθίσει και ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

By