Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δείτε το ακριβότερο ρετιρέ στον κόσμο

Δισεκατομμυριούχοι από όλον τον κόσμο «μεταναστεύουν» στο πριγκιπάτο για να γλιτώσουν από την υψηλή φορολογία, οδηγώντας σε άνθηση την κατασκευή πολυτελών κατοικιών

monaco

“Εκρηξη” στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών παρατηρείται στο Μονακό, το φορολογικό παράδεισο της Γαλλικής Ριβιέρας, όπου βρίσκεται πλέον και το ακριβότερο ρετιρέ στον κόσμο, καθώς οι κατασκευαστές προετοιμάζονται για αθρόα προσέλευση των απανταχού κροίσων που θέλουν να αποφύγουν την υψηλή φορολογία και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

1Για ένα νέο κύμα μετανάστευσης από την Ελβετία, όπου η νομοθεσία για το τραπεζικό απόρρητο κλυδωνίζεται, κάνει λόγο στο Bloomberg o Jean Claude Caputo, διευθυντής της μονάδας της βρετανικής Savills, στη Γαλλική Ριβιέρα. Οι πλούσιοι Ελβετοί συρρέουν στο πριγκιπάτο λόγω του τρίπτυχου “ασφάλεια, επιτήδευση, κλίμα”, καθώς και για οικονομικούς λόγους. Η ελβετική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία το Μάιο, που την υποχρεώνει αυτομάτως να μοιράζεται τα τραπεζικά δεδομένα με άλλες χώρες.

“Οσοι έχουν υψηλά εισοδήματα θα ήθελαν να αποτελούν μέρος αυτού του κόσμου”, τονίζει ο Caputo, καθώς οδηγεί το Audi Quattro του στο Μονακό. Εχει ραντεβού με Ελβετούς τραπεζίτες, τους οποίους θα ενημερώσει για την αγορά ακινήτων της περιοχής και θα τους βοηθήσει να συμβουλέψουν τους πελάτες τους που εξετάζουν το ενδεχόμενο μετοίκησης στη Γαλλική Ριβιέρα.

Οι νέοι φόροι στις πολυτελείς κατοικίες στο Λονδίνο και η παγκόσμια εκστρατεία των ΗΠΑ κατά της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων θα συμβάλλουν επίσης στην συσσώρευση της ελίτ των πλουσίων στο Μονακό, το οποίο έχουν ήδη επιλέξει ως τόπο διαμονής αρκετοί πιλότοι της Φόρμουα Ενα και Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι.

Είναι ενδεικτικό ότι ένας στους 38.000 κατοίκους του μικροσκοπικού πριγκιπάτου είναι εκατομμυριούχος, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Spear s” και της WealthInsight. Καθώς αυξάνεται αυτός ο αριθμός, η αξία των ακινήτων θα ανέβει κατά ένα πέμπτο έως τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα με τη Savills.

Ο πύργος Tour Odeon κοντά στην παραλία του Μονακό, ο διπλός ουρανοξύστης που κατασκευάστηκε από τη Groupe Marzocco SAM και στοίχισε περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ, θα διαθέτει ένα ρετιρέ έκτασης 3.300 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα διαθέτει μια νεροτσουλήθρα που θα συνδέει μία πίστα χορού με κυκλική υπαίθρια πισίνα, προσφέροντας μοναδική θέα της Μεσογείου.

1

Το υπερπολυτελές διαμέρισμα θα πωληθεί περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ όταν βγει στην αγορά τον επόμενο χρόνο, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Challenges. Η τιμή αυτή το καθιστά το ακριβότερο ρετιρέ στον κόσμο, σύμφωνα με τη Knight Frank.

3 2

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε λίγο παραπέρα”, επισημαίνει η Daniele Marzocco, διευθύντιρα της εταιρείας. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αγοραστές για 26 από τις 36 πολυτελείς κατοικίες, που έχουν διατεθεί στην αγορά.

“Αυτό που πουλάμε είναι το Μονακό”, σχολιάζει ο εμπορικός διευθυντής Niccolo Marzocco, επικαλούμενος την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την άνεση της ζωής που προσφέρει το πριγκιπάτο, η έκταση του οποίου αντιστοιχεί στα δύο τρίτα του Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης.

Ο Tour Odeon είναι ο πρώτος ουρανοξύστης που κτίζεται στο Μονακό από τη δεκαετία του ’80. Το ένα τέταρτο των διαμερισμάτων του πωλήθηκε από την Groupe Marzocco σε ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

1 2

Τα περισσότερα διαμερίσματα, που πωλούνται, εκτείνονται σε 270 μέτρα εσωτερικού χώρου ενώ διαθέτουν μπαλκόνια 130 τ.μ. Η αξία τους ανέρχεται γύρω στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η πιο ακριβή περιοχή του Μονακό βρίσκεται κοντά στη Χρυσή Πλατεία και το Καζίνο του Μόντε Κάρλο, όπου έχουν γυριστεί αρκετές ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Ξεπερνά ακόμη και το Χονγκ Κονγκ, αφού μία έκταση μόλις 15 τ.μ. κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι κάτοικοι του πριγκιπάτου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Dmitry Rybolovlev και η τραγουδίστρια Shirley Bassey δεν πληρώνουν φόρους εισοδήματος. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους Γάλλους, οι οποίοι πληρώνουν φόρους, με ορισμένες εξαιρέσεις που χρονολογούνται πριν από 50 χρόνια.

ΠΗΓΗ: newmoney

By