Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βροχερός ο καιρός σήμερα

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση

kairos

Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στην Αττική και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μεμονωμένες καταιγίδες στην Χαλκιδική κυρίως τις πρωινές Ωρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ηπειρο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα νότια ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σταδιακά στα νοτιοδυτικά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα τμήματα κυρίως της ανατολικής Πελοποννήσου οπού πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες , και την βόρεια Εύβοια .Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, οπού πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά στα βόρεια αυξημένες, πού τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

By