Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βολές Πανούση και Γιαννακάκη κατά Κουβέλη

«Βουλευτές και μέλη της ΚΕ ζητούν την απεμπλοκή της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της από τη συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας»

gianakakiA

Βγήκαν τα πρώτα μαχαίρια στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την απροθυμία Κουβέλη να τοποθετηθεί σαφώς επί της προεδρολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομα του.

Για παιχνίδι με τους θεσμούς όταν παραπέμπει κανείς στη συγκυρία μίλησε η Μαρία Γιαννακάκη καλώντας από το βήμα της ΚΕ τον Φώτη Κουβέλη να πάρει θέση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν μπορεί να συνεχίζεται τώρα αυτή η κουβέντα και μετά από ένα χρόνο σκληρής κριτικής να δίνουμε φιλί ζωής στην κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη διαφορά μεταξύ του «επαναστατικού» «δεν με ενδιαφέρει η προεδρία της Δημοκρατίας και του «αμήχανου» «δεν μου έχει γίνει πρόταση» αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γιάννης Πανούσης. Μάλιστα έκανε λόγο για ένα κόμμα «πασπαρτου» όπου δεν έγινε καμία κάθαρση μετά την ήττα, παρά μόνο έφυγαν οι λιγότερο υπεύθυνοι.

Παράλληλα μίλησε για κόμμα χωρίς θέσεις και για τακτική που δεν συνιστά την αριστερά της ευθύνης αλλά την αριστερά της καρέκλας για πρώην νυν και επίδοξους κηπουρούς της Ηρώδου του Αττικού σημειώνοντας πως δεν αναφέρεται στον πρόεδρο.

Αναμένεται η κατάθεση κειμένου με την υπογραφή βουλευτών και μελών της ΚΕ που ζητά την απεμπλοκή της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της από τη συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση της παρούσας κυβέρνησης.

By