Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βαρουφάκης: Τρεις προυποθέσεις για να σωθεί η ευρωζώνη

«Τα τελευταία 5 χρόνια θα μείνουν στην ιστορία ως τα πέτρινα χρόνια»

Varoufakis_giannis_0943

Τρία πράγματα πρέπει να γίνουν προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη, όπως υποστήριξε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα:

«Πρώτον, μία επενδυτική ένεση, η οποία θα πρέπει να γίνει απ’ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την αρωγή της ΕΚΤ. Δεύτερον, μία πραγματική τραπεζική ενοποίηση και όχι αυτό το εξάμβλωμα, το οποίο το ονόμασα τραπεζική ενοποίηση για να μην ενοποιήσουν ποτέ τα τραπεζικά συστήματα της Ευρώπης. Τρίτον, η ΕΚΤ να αναλάβει τη διαχείριση ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχολιάζοντας όσα έχουν γίνει την τελευταία πενταετία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ο γνωστός οικονομολόγος σημείωσε, ότι «κάποια πράγματα που έχουν γίνει ήταν πολύ θετικά. Αλλά δυστυχώς κάτω από το βάρος της συνολικής μνημονιακής πολιτικής, η οποία καταστρέφει παραγωγικό, ζωντανό και υγιή ιστό συνεχώς και με ραγδαίους ρυθμούς, θεωρώ ότι αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, θα μείνουν στην ιστορία ως πέτρινα χρόνια. Και δυστυχώς δεν θα είναι μόνο πέντε χρόνια –θα είναι πολύ περισσότερα αν συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική…» ενώ πρόσθεσε ότι «συνθλίβουμε τις εθνικές μας οικονομίες» και «διαλύουμε την Ευρώπη».

By