Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βίντεο: Το ΙΚ εκτέλεσε 250 Σύρους στρατιώτες

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube

B46116682F8B92599228F87966C22FC7

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν σήμερα 250 Σύρους στρατιώτες τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει όταν κατέλαβαν βάση της πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ράκα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Μαχητής του ΙΚ επιβεβαίωσε ότι το βίντεο είναι αυθεντικό.

Στο βίντεο διακρίνονται δεκάδες άνδρες, ξαπλωμένοι μπρούμυτα, να φορούν μόνο τα εσώρουχά τους. Τα σώματά τους είναι απλωμένα σε μια γραμμή μήκους πολλών μέτρων. Σε μικρή απόσταση υπάρχει σωρός από πτώματα.

«Οι 250 Σαμπίχα που αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα εκτελέστηκαν» λέει ο υπότιτλος του βίντεο. «Σαμπίχα» αποκαλούν οι ισλαμιστές μαχητές τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω του διαδικτύου, ένας μαχητής του ΙΚ στη Ράκα ανέφερε: «Ναι, τους εκτελέσαμε όλους«.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είχε ανακοινώσει ότι εκτελέστηκαν «περισσότεροι από 160 στρατιώτες σε τρεις διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Ράκα«, στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με την πηγή, μερικοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν  στην επιχείρηση κατάληψης της Βάσης 17 στο τέλος Ιουλίου, άλλοι κατά την επιχείρηση κατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα την Κυριακή και άλλοι ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο και να κατευθυνθούν στην κοινότητα Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που ελέγχεται από το συριακό καθεστώς.

By