Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτά είναι τα νέα windows 10 (βίντεο)

Η Microsoft παρουσίασε την Τρίτη το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα

windows 10

Με τα νέα Windows 10, η micosoft ανακοίνωσε την αναβίωση χαρακτηριστικών που πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν ότι έλειπαν από τα 8.

Το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αρχής γενομένης από την Τετάρτη μέσω ενός νέου προγράμματος του Windows Insider, μια δωρεάν τεχνική προεπισκόπηση για φορητούς υπολογιστές και desktop.

Στα Windows 10 θα υπάρχουν ορισμένα γνώριμα χαρακτηριστικά των 7, όπως το κλασσικό μενού έναρξης.

«Θέλουμε οι χρήστες των Windows 7 να έχουν το συναίσθημα ότι χθες οδηγούσαν ένα πρώτης γενιάς Prius… και τώρα με τα Windows 10 οδηγούν ένα Tesla», δήλωσε ο Τζο Μπελφιόρε, αντιπρόεδρος της Microsoft στον κλάδο των λειτουργικών συστημάτων.

Τα Windows 10 θα επικεντρώνονται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, στην εξατομίκευση, επιτρέποντας στον χρήστη να αλλάζει το μέγεθος των εικονιδίων αλλά και το μενού εκκίνησης.

«Τα Windows 10 αντιπροσωπεύουν το πρώτο βήμα μιας ολόκληρης νέας γενιάς Windows, ξεκλειδώνοντας νέες εμπειρίες, με σκοπό να παράσχουν στους χρήστες νέους τρόπους εργασίας, παιχνιδιού και σύνδεσης», δήλωσε ο Τέρι Μίερσον, επικεφαλής του τμήματος λειτουργικών συστημάτων.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε, ωστόσο, τίποτα σχετικά με το κόστος των νέων Windows.

By