Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Σαμαράς: Καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

samaras-vouliA

Καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα θα έχει ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε σε βουλευτές ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ το περασμένο σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε ανεδαφικές και φέρεται να είπε πως θα υπάρξει φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό: «Εάν δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα η ευκαιρία (σ.σ. να κυβερνήσει), που δεν θα του δοθεί, στις ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι δεν πρόκειται να στηθούν σύντομα κάλπες.

«Άκουσε κανείς έξω για εκλογές; Τι είναι αυτό; Όποιος μιλάει σήμερα για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική, ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή τον ενδιαφέρουν δικά του συμφέροντα», είπε ο πρωθυπουργός κατευθυνόμενος προς το εντευκτήριο όπου συνομίλησε με βουλευτές του Γ” Θερινού Τμήματος.

samaras

Σε ερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το χρέος, ο Αντώνης είπε, αναφέρουν βουλευτές, πως πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Αν γίνει αυτό, τότε πάμε με άλλον αέρα στις εκλογές, ακόμη κι αν είναι πρόωρες με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», του είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρωθυπουργό να εκτιμά πως δεν θα γίνουν εκλογές.

Απέφυγε πάντως, να απαντήσει εάν θα υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

By