Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άρχισαν οι κωλοτούμπες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του χρέους

«Το χρέος προς το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά» λέει ο Γ. Σταθάκης | «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα για διαγραφή του χρέους για όλους» σημειώνει, από την πλευρά του ο Αλ. Μητρόπουλος

mitropoulos800_111213

 

Συνεχίζεται η διγλωσσία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να μετρήσει τις κωλοτούμπες για το θέμα της διαγραφής του χρέους.

Σειρά είχε σήμερα ο βουλευτής του κόμματος, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στις δανειακές συμβάσεις που έχει συνάψει η ελληνική πλευρά με τους εταίρους, παραδέχθηκε ανοιχτά ότι «λέγαμε αμετροέπειες και ανακρίβειες» με δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων, μάλιστα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο σε μια νύχτα, ο κ. Μητρόπουλος κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή, σημειώνοντας ότι «δεν είπαμε ότι θα ακυρώσουμε τις δανειακές συμβάσεις», ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι απώτερος στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κατάργηση των… εφαρμοστικών νόμων.

«Ναι αλλά σ΄αυτές τις αμετροέπειες στηρίχθηκαν Κουίσλιγκ και Τσολάγογλου» ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης πρότεινε από την πλευρά του , σε ειρωνικό ύφος μια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστάσεις πήρε, όμως, ο Αλέξης Μητρόπουλος και από την τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη ότι θα αποπληρωθεί κανονικά το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά θα τεθεί προς διαπραγμάτευση μόνο το ευρωπαϊκό χρέος.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «στους Ευρωπαίους θα διαπραγματευτείτε για το χρέος, ενώ στο ΔΝΤ θα κάνετε μόκο και θα τους πληρώσετε», ο κ. Μητρόπουλος αναρωτήθηκε, έκπληκτος: «Έκανε ο Τσίπρας, μόκο;»

Επικαλούμενος, όμως, στην συνέχεια ο δημοσιογράφος την δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης του κόμματος, ο κ. Μητρόπουλος προχώρησε σε μια νέα…κυβίστηση.

«Έθεσε τέτοιο θέμα ο Τσίπρας; Ούτε αυτή η θέση είναι του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού του οργάνου. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα για διαγραφή του χρέους για όλους», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος.

By