Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνετα 3-1 η Ατλέτικο Μαδρίτης, που περιμένει τον Ολυμπιακό

Μπορεί οι Αρντά και Κόκε να είναι οι καλύτεροι παίκτες της Ατλέτικο, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι… άλλη ομάδα όταν παίζει ο Τιάγκο. Και με αυτόν στη σύνθεσή της, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League επιβλήθηκε… άνετα της Μάλαγα με 3-1 και βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Ρεάλ που με άνεση πέρασε (4-0) από την έδρα της Εϊμπάρ.

pegasus_LARGE_t_1041_106420335Μπροστά σε 42.000 θεατές ο Τιάγκο άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, οι Αρντά και Μάτζουκιτς έπαιξαν πολύ ωραία το 1-2, με τον τελευταίο να βρίσκει τον Γκριεζμάν και αυτός να γράφει το 2-0 στο 42′. Στο δεύτερο 45λεπτο η Ατλέτικο έδειχνε να κατεβάζει στροφές και ο Σιμεόνε ήταν όλο… νεύρα στον πάγκο.

Μάλιστα, όλοι ανησύχησαν όταν ο Σάντα Κρουζ μείωσε σε 2-1 στο 64′. Ο Τιάγκο όμως, ήταν το «κλειδί» για την Ατλέτικο. Από το δικό του πόδι έγινε το 3-1, με σκόρερ τον Γοδίν στο 84′. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκαν για την Ατλέτικο ο Γκάμπι (88′) και για την Μάλαγα ο Σάμουελ (73′).

Ο Σιμεόνε επέλεξε το 4-4-1-1 σε ένα ακόμα ματς, με τον Μογιά στο τέρμα, τους Χουανφράν και Ανσάλντι στα άκρα και τους Χιμένεθ και Γοδίν στο κέντρο της άμυνας. Γκάμπι και Τιάγκο ήταν στα χαφ, με τους Αρντά και Γκριεζάν στα πλάγια και τον Κόκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζουκιτς.

Η 11άδα της Ατλέτικο: Μογιά, Τιάγκο, Γκοντίν, Κόκε, Γκριεζμάν (82` Σαούλ), Μάτζουκιτς (57` λ.τρ. Ραούλ Χιμένες), Αρντά (86` Γκαρσία), Γκάμπι, Ανσάλντι, Χουανφράν, Χοσέ Χιμένες.

By