Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όταν οι εργαζόμενοι αγοράζουν επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις αλλάζουν χέρια

epixeirhamtikottha10800_301013Κάθε χρόνο, 450 000 επιχειρήσεις στην Ευρώπη «αλλάζουν χέρια». Το ένα τρίτο από αυτές,  δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν σε αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, είναι η δημιουργία συνεταιρισμών: δηλαδή η εξαγορά της επιχείρησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Επισκεφτήκαμε μία βιομηχανία μηχανημάτων.  Το 2004,  μετά από 25 χρόνια δουλειάς, ο Ζαν Πολ Χασπό αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση που έφτιαξε. Το πρόβλημα ήταν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν σχέδια με τα οποία ο ίδιος δε συμφωνούσε, όπως την εκχώρηση κάποιων υπηρεσιών. Προτίμησε, λοιπόν,  τη σύσταση ενός συνεταιρισμού. Στηρίχθηκε στον άνθρωπο που ήταν τότε υπεύθυνος παραγωγής, και σήμερα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης.

Ο Ζαν Πολ Χασπό, ιδρυτής της Besné Mécanique, εξηγεί στο Euronews: «Αναζητούσα έναν ηγέτη. Ήταν απαραίτητος για την επιτυχία του εγχειρήματος. Χρηματοδότησα ο ίδιος το ένα τρίτο της αγοράς. Μετά, έμεινα στην εταιρεία ακόμη δυόμιση χρόνια, για να είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί σωστά».

Σε εκείνη τη φάση, το 80% των εργαζομένων ψήφισε υπέρ της εξαγοράς από το συνεταιρισμό. Έλαβαν μέρος με τουλάχιστον 1500 ευρώ ο καθένας. Ο Δνων Σύμβουλος της Besné Mécanique,  Λοικ Ανζέρ μας είπε: «Στην αρχή,  η επιχείρηση ήταν υγιής. Μετά την εξαγορά, ο τζίρος διπλασιάστηκε. Σήμερα, φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επίσης, διπλασιάσαμε τον αριθμό των εργαζομένων, τώρα απασχολούμε περίπου 100 άτομα. Και όλα αυτά, παρά την κρίση».

Όπως έχετε καταλάβει, αυτή η ΜΜΕ, παρότι συνεταιριστική, λειτουργεί ως κανονική επιχείρηση, με business plan και πραγματικούς στόχους κερδοφορίας:

«Το δικό μας μοντέλο, δεν είναι η αυτο- διοίκηση. Υπάρχει διοικητική επιτροπή, που σχεδιάζει τη στρατηγική της επιχείρησης. Στη συνέχεια, αυτή αξιολογείται από το διοικητικό συμβούλιο.» Οι συνεταιρισμοί παρέχουν, σήμερα, 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Ας δούμε πώς λειτουργεί το συνεταιριστικό μοντέλο.

Βρισκόμαστε στην τοπική ένωση συνεταιρισμών της δυτικής Γαλλίας. Εδώ έγινε η προετοιμασία, η καθοδήγηση και η παρακολούθηση της μετάβασης. Οι εμπειρογνώμονες της ένωσης πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων και ετοίμασαν τα νέα επιχειρηματικά σχέδια, σε συνεργασία με τους συμβούλους της επιχείρησης.

Η Μαρί Μπρενό, εκπρόσωπος της Ένωσης, μας εξηγεί: «Όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αγοράζουν την επιχείρηση, οι κίνδυνοι μειώνονται στο μισό. Γιατί διασφαλίζεται η συνέχεια της τεχνογνωσίας, επίσης διατηρούνται οι πελάτες, οι συνεργάτες, αλλά και όσοι παράγουν τα προϊόντα». Η Ένωση μίλησε άμεσα με τους εργαζομένους, για να τους περάσει το μήνυμα και να τους δώσει να καταλάβουν πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο ιδιοκτησίας:

«Οργανώσαμε μαθήματα, δείξαμε στους εργαζομένους πώς να είναι συν-έταιροι στην επιχείρηση, πώς, για παράδειγμα, να διαβάζουν έναν ισολογισμό, ποιο είναι το νομικό καθεστώς των συνεταιρισμών, για να μπορούν να συμμετέχουν, ήρεμα, στις συλλογικές αποφάσεις της επιχείρησης».

Ο Ζαν Πολ Χασπό τονίζει ότι «για εμένα, τα κλειδιά της επιτυχίας είναι: μία αρκετά μακρά μεταβατική περίοδος, ένας ηγέτης αδιαμφισβήτητος και αδιαφιλονίκητος… πολύ επικοινωνία: να λες αυτό που θα κάνεις και να κάνεις αυτό που λες.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By