Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χατζησωκράτης: Η διαφωνία Μανιτάκη – Ρουπακιώτη θα λυθεί μέχρι το βράδυ

Να περιμένετε τη διάταξη που θα έρθει μέχρι το βράδυ, δήλωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, Αθήνα, 11 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Καθησυχαστικά εμφανίζονται στελέχη της ΔΗΜΑΡ για το θέμα που έχει προκύψει με ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στην εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και συμβασιούχοι.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, τόνισε ότι  «δεν υπάρχει καν σχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί. Να περιμένετε τη διάταξη που θα έρθει μέχρι το βράδυ». Σχετικά με την κόντρα μεταξύ του Αντώνη Μανιτάκη και του Αντώνη Ρουπακιώτη, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε πως η διάταξη δεν φέρει την υπογραφή Μανιτάκη. Σε ερώτηση αν γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ρουπακιώτη και Μανιτάκη ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε «είναι κακό να γίνεται μια συζήτηση;».

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να μην συνυπογράψει ρύθμιση στο νομοσχέδιο του συναδέλφου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με το οποίο θα προβλέπεται η κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και η έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, σχετικά με απολυμένους εργαζόμενους πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόσφατη διάταξη (20.3.2013) του υπουργού Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε από την Βουλή (άρθρο 64 Ν. 4139/2013) και προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».

 

By