Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαρακόπουλος: Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών

«Θα έπρεπε να φορολογούμε τα εισοδήματα και όχι τα αγροτεμάχια»

xarakopoulos 2

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε τους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε δήλωση του υπογράμμισε την ανάγκη να φορολογούνται τα εισοδήματα και όχι τα αγροτεμάχια και μετέφερε τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το αλαλούμ με τον φόρο.

«Τον Οκτώβριο του 2013 απετράπη η φορολόγηση σε μαντριά, αγροτικά κτίσματα και στάβλους. Δυστυχώς, σήμερα βλέπουμε να φορολογούνται υψηλά ανοίκιαστα διαμερίσματα, κατοικίες σε χωριά και αγροτεμάχια. Οι διαρροές του υπουργείου Οικονομικών είναι σαν το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο. Όσα και αν ακούμε, δυσκολευόμαστε να τα πιστέψουμε» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος παραπονιέται. Μου λένε «μας έχετε κάνει ενοικιαστές στα σπίτια μας». Όχι άδικα. Ως φιλελεύθερη παράταξη θα έπρεπε να φορολογούμε τα εισοδήματα και όχι τα μέσα παραγωγής, όπως είναι τα αγροτεμάχια».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τις πληροφορίες για υπέρβαση του στόχου των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ, έχει καταθέσει στη βουλή (από την 1η Αυγούστου 2014) σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά να υπάρξει κατάργηση ή μείωση της φορολογίας σε αγροτεμάχια, κατοικίες σε χωριά και ανοίκιαστα διαμερίσματα.

By