Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Φύλλο και φτερό» το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη

Η δικογραφία έφθασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες Γιώργος Καλαντζής έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ

karatzaferis-laos

Φύλλο και φτερό το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη κάνουν ορκωτοί λογιστές μετά τη διαβίβαση από τις εισαγγελικές αρχές της δικογραφίας για τις δύο υπεράκτιες εταιρίες στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα 1,6 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία έφθασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες Γιώργος Καλαντζής έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», οι δικαστικές αρχές στο αίτημα τους προς τη Βουλή ζητούν να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις του πόθεν έσχες δύο υπεράκτιες εταιρείες. Σε μία απ” αυτές έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.6 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους.

Οι πληρωμές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έχουν γίνει από τον μεσάζοντα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma, τον Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο, που αντιπροσώπευε μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο την εταιρεία Eurocopter.”

Η επιτροπή πόθεν έσχες θα ενημερωθεί –πιθανότατα- την ερχόμενη εβδομάδα για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί και η «τύχη» των πρώην υπουργών που είχαν ελλιπή πόθεν έσχες.

By