Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Επί συνόλου 95 βουλευτών, 51 ψήφισαν υπέρ, 38 κατά , ενώ παρών δήλωσαν έξι βουλευτές

voulia600ii_290314

Με οκτώ συνολικά αντικαταστάσεις βουλευτών υπερψηφίστηκε από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 51 βουλευτές, 38 καταψήφισαν και 6 δήλωσαν «παρών».

Από τη ΝΔ αντικαταστάθηκαν 5 βουλευτές, οι κ.κ. Γ. Κωνσταντόπουλος και Μ. Σενετάκης για λόγους υγείας, ο Λ. Αυγενάκης που είχε ωστόσο, ζητήσει την αντικατάστασή του από την περασμένη εβδομάδα, η Α. Ασημακοπούλου που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και η Ντ. Μπακογιάννη που απουσιάζει στη Λωζάνη. Η Α. Καραμανλή για την οποία πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες μετά τα γαλλικά της στον Γκ. Χαρδούβελη δεν μετείχε στο Γ’ Θερινό Τμήμα και όπως έλεγαν από τη ΝΔ, είχε αντικαταστήσει συνάδελφό της στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Δικαιολογημένα απών στο ΠΑΣΟΚ ήταν μόνον ο Δ. Σαλτούρος και αδικαιολόγητος ο Απ. Κακλαμάνης που αντικαταστάθηκε από τον αντιπρόεδρο του Σώματος Ι. Δριβελέγκα. Από το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι απείχε και από την ψηφοφορία της αρχικής ρύθμισης. Για τον Ν. Σηφουνάκη ήταν γνωστό από χθες ότι θα αντικατασταθεί, μετά τις δηλώσεις του ότι θα καταψηφίσει.

«Παρών» στην ψηφοφορία είπαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός , ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η ΧΑ.

Με νομοτεχνική βελτίωση της τελευταίας στιγμής, η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη «απάλλαξε» από τον χαμηλό ΕΝΦΙΑ ενοικιαζόμενες πολυτελείς βίλες και ενέταξε σε αυτόν τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.

By