Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η ρύθμιση  πέρασε με ευρεία πλειοψηφία

vouli polunomosxedio

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο έως και 100 δόσεις, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ είπαν «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ ΧΑ και ΚΚΕ «όχι».

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μεν «παρών», θέλει ωστόσο, να καταγραφεί η καταψήφιση της διάταξης για την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης για άλλα δύο χρόνια.

«Δεν είναι μια απλή διάταξη, αλλά όνειρο για κάθε επιχειρηματία και φορολογούμενο», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης που ήρθε σε άγρια κόντρα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για τα λεγόμενα του. «Αφήστε κ. Φωτίου με 1,5 εκατ. στην τράπεζα, ούτε εγώ θα έμπαινα στη ρύθμιση», είπε και πρόσθεσε πως όσοι έχουν παχυλές καταθέσεις δεν μπορούν να καταλάβουν την αγωνία της μικρομεσαίας επιχείρησης να επιβιώσει.

Αντέδρασε έντονα η Θεανώ Φωτίου που μίλησε για «γκεμπελίσκο που λέει ανοησίες», αναφέροντας ότι έχει γίνει στόχος για τις απόψεις που εξέφρασε για το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είπε πως ούτε η ίδια, ούτε η οικογένειά της είναι στη λίστα Λαγκάρντ και πως τα χρήματά της, που είναι το 1/ 10 από το ποσό που είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τα έβγαλε από την εργασία της.

«Εγώ δεν είπα ότι κάνετε φοροδιαφυγή κυρία μου, είπα ότι είστε πλούσια», συνέχισε ο Αδωνις Γεωργιάδης που αναφέρθηκε στη Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι ψήφισε τον προϋπολογισμό Σγουρού, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά.

By