Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τόμσεν σε Στουρνάρα: Να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους

Απίστευτοι διάλογοι τρόικας και κυβέρνησης

stourn_troika622_100313Στα άκρα  οδηγείται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών, με το παρασκήνιο και οι διάλογοι να αποδεικνύουν τη δύσκολη κατάσταση.

Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής«, οι εκπρόσωποι των δανειστών σοκάρουν με την απαίτηση τους για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους», φέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά και τον γ.γ. Καταναλωτή, Γιώργο Στεργίου.

«Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», αντέτεινε η ελληνική πλευρά, στη διάρκεια μίας από τις τελευταίες συναντήσεις.

Όπως αναφέρει  η εφημερίδα, η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της για τριετή διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Βάζει ως προϋποθέσεις την αντικειμενική αξία στα 150.000 ευρώ, καθώς και τη δυνατότητα πληρωμής ενός μέρους από τη δόση του στεγαστικού δανείου. Επίσης, δέχεται ότι με την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς οποιουδήποτε ακινήτου για οφειλές έως 200.000 ευρώ, αποκαλύπτονται δανειολήπτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς, δεν το κάνουν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By