Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τσίπρας στη «Μonde»: Σχέδιο εποικισμού της Ν.Ευρώπης

«Οι  Ευρωπαίοι ηγέτες διάλεξαν τους Έλληνες πολιτικούς που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν»

tsipras 2

O Βόλφγκαγκ Σόιμπλε επιθυμεί την παγίωση της λιτότητας στην Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας παράλληλα λόγο για σχέδιο γερμανοποίησης της Ευρώπης και εποικισμού της Νότιας Ευρώπης.

Η γερμανική ηγεσία θέλει να δημιουργήσει μια ειδική οικονομική ζώνη στην περιφέρεια της Ευρώπης, σημειώνει ο κ Τσίπρας. Επισημαίνει, δε, πως η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ήταν ένας εκβιασμός. Όπως τονίζει, οι  Ευρωπαίοι ηγέτες διάλεξαν τους Έλληνες πολιτικούς που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, δηλαδή Σαμαρά και Βενιζέλο. Έτσι επέβαλαν τον Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομίας : «Ο Στουρνάρας ήταν από την αρχή μια επιλογή του Βερολίνου. Δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε» υπογραμμίζει ο Α. Τσίπρας.

Στην Ευρώπη του Νότου, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει παράδειγμα,προσθέτει ο κ Τσίπρας ενώ ερωτηθείς για την άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τερατουργήματα», απότοκο  των πολιτικών λιτότητας, που καταστρέφουν τις μεσαίες τάξεις και τα πιο αδύναμα στρώματα, πετώντας τα στην αγκαλιά των νεοναζί.

Σχολιάζοντας, τέλος, την προσπάθεια παράκαμψης του νικητή των ευρωκλογών Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την προεδρία της Κομισιόν, ο Α. Τσίπρας αποσαφηνίζει πως αν και αντιτίθεται έντονα στην πολιτική του, αναγνωρίζει το δικαίωμά του να λάβει πρώτος από τους 5 υποψήφιους την εντολή διερεύνησης πλειοψηφίας.

By