Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσίπρας: Εκλογές το φθινόπωρο

 Το φθινόπωρο «θα κριθεί εάν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα με την υπογραφή της κυβέρνησης, ή νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί τη σωτηρία του λαού

tsipras-syrizaMM

 

Για προεκλογικό καλοκαίρι έκανε λόγο μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας  αποστέλλοντας το μήνυμα της εκλογικής εγρήγορσης καθώς όπως εκτίμησε το φθινόπωρο «θα κριθεί εάν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα με την υπογραφή της κυβέρνησης, ή νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί τη σωτηρία του λαού

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στον  απολογισμό της μάχης και του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών για το κόμμα, θέτοντας σε εκλογική ετοιμότητα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να είναι παρούσα γιατί αυτό δεν θα είναι ένα χαλαρό καλοκαίρι, αλλά ένα προεκλογικό καλοκαίρι», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η συγκρότηση μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας, που θα κερδίσει αυτοδύναμα τις επερχόμενες εκλογές και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας».

Χρόνος δεν υπάρχει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κι «εμείς δεν θα καθίσουμε στις δάφνες μας, να περιμένουμε να σαπίσει η κυβέρνηση για να τη διαδεχθούμε· γιατί μαζί σαπίζει και η χώρα», επισημαίνοντας με έμφαση ότι  «δεν έχουμε σκοπό να διαδεχθούμε κανένα μοντέλο όπως είναι, αλλά να μετατρέψουμε την κυβέρνηση από εργαλείο επιβολής πολιτικών των μνημονίων σε επιτελείο μάχης για τη διάσωση της χώρας.»

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι «Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αντί να σκίζει τα μνημόνια, «αυτό που κάθε μέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε», σκίζει όμως «και την αξιοπρέπεια του λαού».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζοντας προς την εξουσία, θα απομακρυνθεί από το ήθος, τον ριζοσπαστισμό και την πολιτική του, θα διαψευστούν», κατέληξε.

By