Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Άμεση προσφυγή στις κάλπες- Δεν εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι διαμορφώνεται ένα νέο  πολιτικό τοπίο, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, τονίζοντας πρόκειται περί ιστορικής πολιτικής ανατροπής

tsipras-vouli2

Την θέση του για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στη χώρα, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι διαμορφώνεται ένα νέο  πολιτικό τοπίο, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, τονίζοντας πρόκειται περί ιστορικής πολιτικής ανατροπής.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η συγκυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να περάσει νέα μέτρα, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει στα συρτάρια, να μην διανοηθεί να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας, να μην διανοηθεί να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ, να μην προχωρήσει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να μην προχωρήσει στον διορισμό του διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως και του επόμενου Επιτρόπου δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση.  Δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις με τα ποσοστά μειοψηφίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανατροπή συσχετισμών που έχει επέλθει από τους βουλευτές που στηρίζουν την συγκυβέρνηση, ενώ τόνισε με έμφαση ότι αυτή η Βουλή δεν εκλέγει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με αυτές τις εκλογές τα δύο κόμματα έχουν 94 βουλευτές, από 162 που είχαν τον Ιούνιο του 2012. Το αποτέλεσμα συνιστά δυσαρμονία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Βουλή. Κανείς δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό. Το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει ότι εάν υπάρχει έντονη δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής πολιτικής με την εφαρμοσμένη πολιτική, τότε η λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες»

«Κατέθεσα, λοιπόν, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόταση έτσι ώστε να υπάρξει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο η προσφυγή στις κάλπες για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα»

Nωρίτερα, ο Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη  τον  Αλέξη Τσίπρα για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.   «Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την Αριστερά και σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι μια ωραία μέρα έξω. Καποιοι έλεγαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ πως εάν η διαφορά ήταν 2-3 μονάδες θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και είναι μια πολύ ωραία μέρα. Ελπίζω να είναι και οι επόμενες διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας δίνει τη δυνατότητα, για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».

By