Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην Ουκρανία με το ταξίδι της Άστον

«Εξετάζουμε την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ukrain e

Η επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Κάθριν Άστον μεταβαίνει την Τρίτη το βράδυ στο Κίεβο, προκειμένου να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς και την αντιπολίτευση, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που πλήττει την Ουκρανία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η κυρία  Άστον εξέφρασε την έντονη ανησυχία της σχετικά με αναφορές ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Κάτι τέτοιο θα ξεκινούσε μία καθοδική πορεία για την Ουκρανία, η οποία δεν θα ωφελούσε κανέναν. Επίσης, ζητώ από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να διαχωρίσουν τη θέση τους από όσους επιλέγουν να καταφύγουν στη βία» δήλωσε.

«Η λύση στην κρίση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι αληθινός διάλογος, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στον δρόμο προς τα εμπρός» πρόσθεσε.

Η κ. Άστον εξέφρασε την ελπίδα ότι η ουκρανική Βουλή θα ανοίξει κατά την αυριανή συνεδρίασή της το δρόμο προς μια πολιτική λύση, που θα περιλαμβάνει ανάκληση των νόμων κατά των διαδηλώσεων που υπεγράφησαν στις 16 Ιανουαρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By