Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το μετρό Θεσσαλονίκης έρμαιο των αρχαίων και της κόντρας

Η Αττικό μετρό δεν δέχεται τη διακοπή των έργων, ενώ η Κοινοπραξία κάνει λόγο για καθυστέρηση

metro_thess800
Τα έργα στο μετρό της Θεσσαλονίκης πρέπει να συνεχιστούν. Αυτή είναι η απάντηση της Αττικό Μετρό στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου μετά την ειδική δήλωση διακοπής έργων που υπέβαλε η τελευταία στις 13 Μαρτίου. Στην απάντησή της προς την κοινοπραξία η Αττικό Μετρό θεωρεί την ειδική δήλωση διακοπής «ως μη νόμιμη και απαράδεκτη για να καλύψει ο Ανάδοχος δικές του ευθύνες στη μη ομαλή πρόοδο του έργου».
Πηγές από την κοινοπραξία έλεγαν χθες ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ επιμένουν στη θέση τους για την είσπραξη επιπλέον 500 εκατ. ευρώ επειδή όπως ισχυρίζονται το έργο έχει καθυστερήσει. Μάλιστα, επικαλούνται το μπλοκάρισμα των έργων στον σταθμό Βενιζέλου εξαιτίας των αρχαίων που βρέθηκαν μετά την προσφυγή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (η υπόθεση θα εξεταστεί τον Απρίλιο), ενώ παράλληλα επικαλούνται και τις καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις στον σταθμό Βούλγαρη.

metro17

Από την Αττικό Μετρό απαντούν ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του έργου. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον σταθμό Βενιζέλου από την Αττικό Μετρό, υποστηρίζουν ότι η κοινοπραξία δεν δικαιούται αποζημίωση λόγω της προσωρινής διακοπής των εργασιών, παρά μόνο χορήγηση παράτασης των συμβατικών προθεσμιών με αναθεώρηση.

By