Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Βολές Ερντογάν κατά των διαδηλωτών

«Η λύση των προβλημάτων πρέπει να γίνει μέσω των εκλογών» σχολιάζει ο Τούρκος πρωθυπουργός

turkey

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων όλης της χώρας, μετά την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος υπέκυψε την Τρίτη στα τραύματα που είχε υποστεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου.

«Προσπαθούν να βάλουν φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από τις εκλογές, αυτό δεν είναι δημοκρατική στάση» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Απευθύνω έκκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα συνδικάτα και της μη κυβερνητικές οργανώσεις που προκαλούν επεισόδια να επιδείξουν υπευθυνότητα. Όποιος έχει προβλήματα πρέπει να τα λύσει στην κάλπη στις 30 Μαρτίου» πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Στην Τουρκία διεξάγονται στις 30 Μαρτίου κρίσιμες δημοτικές εκλογές οι οποίες λαμβάνουν χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Την Τετάρτη η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να απωθήσει χιλιάδες διαδηλωτές κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη εκδήλωσης διαμαρτυρίας που προκλήθηκε μετά το θάνατο του 15χρονου οποίος πέθανε την Τρίτη μετά από εννέα μήνες σε κώμα.

Οι διαδηλωτές στην περιοχή Οσμάν-Μπέϊ προστέθηκαν στους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν τις τελευταίες ώρες κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By