Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός

Λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι έφθασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο  Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί πριν αναχωρήσει αύριο για τη Βραζιλία

samaras-original

Λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι έφθασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί πριν αναχωρήσει αύριο για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).Τον Πρόεδρο της Κίνας υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Ν.Δένδια και Ν. Μηταράκη, εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Στη συνέχεια, ο Κινέζος Πρόεδρος μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού όπου θα διαμείνει και στο οποίο του παρέθεσε γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Τζινπίνγκ θα επισκεφτεί το Κάστρο των Ιπποτών, ενώ θα τον ξεναγήσει στα αξιοθέατα της Μεσαιωνικής Πόλης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου είναι ιδιωτική, έχει συμβολική σημασία και αναμένεται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εκ των πραγμάτων συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του, να επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κίνας θα αναχωρήσει αύριο το πρωί, από τη Ρόδο.

By