Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος επιθυμεί ο Στουρνάρας

Η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος ίσως αποτελεί μια διέξοδο, καθώς από τη θέση αυτή μπορεί να συμμετέχει συμβουλευτικά στις τελικές αποφάσεις για το χρέος

stournaras_stamatis600

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου»  φέρεται να τονίζει σε συνεργάτες του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή την κριτική που ασκείται μετεκλογικά στο πρόσωπό του αποδίδοντάς του εν πολλοίς τις εκλογικές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα  εν όψει της εντεινόμενης συζήτησης περί του  επικείμενου ανασχηματισμού ο κ. Στουρνάρας  διαμηνύει ότι υπό αυτές τις συνθήκες της άδικης κριτικής από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναλάβει εκ νέου το βάρος των διαπραγματεύσεων  της οικονομικής πολιτικής που κατά τον υπουργό Οικονομικών επέφερε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα  στα οποία στηρίχθηκαν προεκλογικά τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Το κυριότερο όμως αφορά το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό το κύμα αμφισβήτησης τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

Υπό αυτές τις συνθήκες η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος ίσως αποτελεί μια διέξοδο, καθώς από τη θέση αυτή μπορεί να συμμετέχει συμβουλευτικά στις τελικές αποφάσεις για το χρέος. Μάλιστα επισημαίνεται ότι  τα ζητήματα που εκκρεμούν είναι σοβαρά απαιτώντας  100% στήριξη του κάθε υπουργού, για να φέρει σε πέρας τις διαπραγματεύσεις που έρχονται με τους δανειστές.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται αύριο να κάνει απολογισμό του έργου του και να δώσει το στίγμα του μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Πηγή: Βήμα

By