Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητάει η ΠΑΣΠ

Η ΠΑΣΠ κατηγορεί τον Κ. Αρβανιτόπουλο ότι συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής στην κόντρα του υπουργείου με τα πανεπιστήμια.

arvanitopoulosA

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ζητεί με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής στην κόντρα του υπουργείου με τα πανεπιστήμια.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ αναφέρεται: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητάμε, χωρίς περιττά λόγια, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής, και να χρησιμοποιεί τον εφιάλτη του κάθε εργαζομένου ως όπλο, σε μία άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Το χρονικό είναι γνωστό σε όλους. Συνειδητά, ο υπουργός και ορισμένοι που θέλουν να χαρακτηρίζονται μεταρρυθμιστές, ταυτίζουν την λέξη μεταρρύθμιση με την απόλυση και καταλήγουν χειρότεροι των ανεύθυνων λαϊκιστών της αναχρονιστικής αριστεράς.

Αναγνωρίζουμε δε πως, με μεγάλες προσπάθειες, ο πάλαι ποτέ κραταιός κομματισμός επιδιώκει να διχάσει τους διοικητικούς υπαλλήλους μέσω κοινοβουλευτικών (είτε όχι) πολιτικών δυνάμεων. Δεν παύει όμως η κύρια ευθύνη να βαραίνει τον υπουργό Παιδείας, που ποτέ δεν έβαλε σε προτεραιότητα τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα, παρά μόνο τις εξ άνωθεν απαιτήσεις.

Προτείναμε προ εβδομάδων να αρθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας (που μεταξύ άλλων θα αποφέρει απολύσεις) και να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Τότε θα μπορούσε ομαλώς να εκκινήσει εκ νέου ο διάλογος με καθολική συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων ομάδων για την ομαλότερη λειτουργία ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Αντί αυτού οι ιθύνοντες του υπουργείου θέλησαν να μπουν σε διάλογο με τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό πάνελ, καθώς τα ιδρύματα παρέμεναν κλειστά επί έντεκα εβδομάδες.

Σαν να μην έφτανε αυτό την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων αγωνιούν για το μέλλον τους, καθώς χιλιάδες φοιτητές αναμένουν εξελίξεις για το τι μέλλει γενέσθαι (σχετικά την εγγραφή τους, με το εξάμηνο τους), ο υπουργός επέλεξε να αντικαταστήσει τα δύο μέλη του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου από δύο υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας κι όχι από αναπληρωματικά μέλη, όπως έννομα ορίζεται, προτού σταλούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στο ΑΣΕΠ, για να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, αφού παραποιήθηκαν στοιχεία και δεν τηρήθηκαν καν οι νόμιμες διαδικασίες. Θέλετε μικρότερο κράτος ή μήπως πλήρως ελεγχόμενο;

Αποτέλεσμα, η εκ νέου απόφαση των διοικητικών για τρεις νέες εικοσιτετράωρες απεργίες έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου. Επιμένετε κ. Υπουργέ να υποστηρίζετε πως το εξάμηνο δεν χάνεται;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By