Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Την άσκηση «Πυρπολητής» παρακολούθησαν Στόλτεμπεργκ- Αβραμόπουλος (foto)

Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις συμμετείχαν, με μέσα και προσωπικό και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων

avramopoulos-nato2
Μέρος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει «ιδίοις όμασοι» ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρακολούθησε την εθνική διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής» που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στη βραχονησίδα Πλατιά, στον Αργοσαρωνικό.

avramopoulos-nato3

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εμφανίσθηκε εντυπωσιασμένος από την ακρίβεια, τον συντονισμό, τον ρεαλισμό και τον επαγγελματισμό που διέκριναν τα σενάρια της συγκεκριμένης άσκησης, που προέβλεπε την ανακατάληψη βραχονησίδας.

Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις συμμετείχαν, με μέσα και προσωπικό και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αφίχθησαν με ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού που προσνηώθηκε στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, απ” όπου παρακολούθησαν την άσκηση.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

pir1

pir2

pir3

pir4

pir5

 

pir6

By