Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζον Κέρι: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί

«Έχετε ένα δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες.Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν»

kerry 1

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ απέναντι στο Ισραήλ και τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κέρι είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα και σε επιθέσεις που εξαπολύονται από διασυνοριακές σήραγγες.

«Έχετε ένα δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες», δήλωσε ο Κέρι στο Fox News. «Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν».

Ο Κέρι κάλεσε τη Χαμάς να σκεφθεί μία εκεχειρία. «Είναι σημαντικό για τη Χαμάς να επιταχύνει τώρα και να είναι λογική και να καταλάβει ότι αν αποδεχθείτε την εκεχειρία, σώζετε ζωές», είπε.

Σε μία ξεχωριστή συνέντευξη στο CNN, ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα του ζητήσει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή σύντομα ώστε να βοηθήσει τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί εκεχειρία.

By