Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα “ψαλλε για τα μέτρα λιτότητας ο Πολύδωρας

«Επικαλούμαι την ανάγκη να μην σας πληρώσω γιατί θα πεθάνει ο λαός μου» δήλωσε το απόγευμα στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας, που άσκησε σφοδρή κριτική για τα μέτρα εις βάρος των πολιτών

polywras_stournaras600

«Λαμβάνω το λόγο για ένα σοβαρό ζήτημα που για εμένα έχει πάρει περισσότερες εντάσεις στη συνείδηση μου, δεν μπορώ να το δεχθώ, εθνικά, λογικά, συνειδησιακά… λαμβάνω χιλιάδες παράπονα και αντιρρήσεις από συμπολίτες μου» ανέφερε ο πρώην υπουργός και υπογράμμισε: «Κανένας εκτιμητής του ΔΝΤ δεν μπορεί να το εκτιμήσει έτσι, άνθρωπο τον βλέπει σαν ιό που του χαλάει το κομπιούτερ».

Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα: «Ποιος είπε ότι το χαράτσι δεδομένο, πότε συμφωνήθηκε, πότε ότι ξεκινάμε με αυτό το κεκτημένο;» και σχολίασε δηκτικά: «Καλούνται πληρώσουν λεφτά και απληστία golden boys, τραπεζιτών».

Συνέχισε μάλιστα, λέγοντας: «Θα μπορούσα για ώρες μιλάω, είναι δήμευση, αγριεύσεις με βράχο, εκχερσώνοντας με νύχια, έχει εγγραφή αίματος στο βράχο, χωραφάκι, απευθύνομαι τρόικα, όχι κυβέρνηση, εάν δεν έχεις εισόδημα από αυτό είναι δήμευση. Τι είδους οικονομική πολιτική αυτή βρήκαμε τα υποζύγια και πατάμε λαό στο λαιμό και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Που αγωνιζόμουν …».

Στη συνέχεια ο κ. Πολύδωρας ζήτησε ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής που θα πάει σε όλα τα κοινοβούλια για να γίνει φανερός ο κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει ένας λαός από απληστία δανειστών. «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, τοκογλυφία και κερδοσκοπία, απάτη, πλάνη, απειλή» υπογράμμισε ο βουλευτής και σχολίασε χαρακτηριστικά:  «Επικαλούμαι την ανάγκη να μην σας πληρώσω γιατί θα πεθάνει το παιδί μου, ο λαός μου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By