Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα κάνατε μπάχαλο κ. Θεοχάρη!

 Κωμικοτραγικές καταστάσεις έρχονται πάλι στο προσκήνιο για το αλαλούμ που επικρατεί στις εφορίες της χώρας

theoxaris

Κωμικοτραγικές καταστάσεις έρχονται πάλι στο προσκήνιο για το αλαλούμ που επικρατεί στις εφορίες της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης τα έχει κάνει κυριολεκτικά μπάχαλο, οδηγώντας εκατοντάδες επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού τους στερεί πηγές εισοδήματος για… γραφειοκρατικούς και μόνο λόγους.

Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι  επισκέφθηκε τη Δευτέρα  την εφορία Δ’ Αθηνών (Κωλέττη 14Α), προκειμένου να λάβει φορολογική ενημερότητα, ούτως ώστε να την προσκομίσει σε εταιρεία του δημοσίου και έτσι να εισπράξει ποσό, το οποίο του οφείλονταν.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας έχει πληρώσει το ΦΠΑ, ως όφειλε, προκειμένου να παραλάβει το απαιτούμενο έγγραφο.

Από την εφορία, όμως, του έλεγαν ότι χρειάζεται να προσκομίσει προηγουμένως το ΧΕΠ (Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής) από την εταιρεία του δημοσίου, ώστε να λάβει την ενημερότητα.

Όπως του εξήγησαν, φορολογική ενημερότητα λαμβάνει κάποιος, μόνο με συγκεκριμένη δικαιολογία και καταθέτοντας τις σχετικές αποδείξεις (εν προκειμένω, το ΧΕΠ).

Ύστερα από τέσσερις ώρες αναμονής του επιχειρηματία και διαβουλεύσεων μεταξύ της προϊσταμένης της εφορίας και του υπεύθυνου του  οικονομικού τμήματος της εταιρείας του δημοσίου, δεν κατέληξαν πουθενά.

Μάλιστα, η προϊσταμένη της εφορίας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του υπεύθυνου της άλλης εταιρείας και άρχισε να καταγγέλλει τις αποφάσεις του… προϊσταμένου της, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης εφορίας, «βρισκόμαστε στο 2014 και ο Θεοχάρης μας έχει γυρίσει πίσω δέκα χρόνια».

Ο τελευταίος ανέλαβε αυτή τη θέση προκειμένου να βοηθήσει τόσο τα έσοδα του κράτους, όσο και τις υγιείς επιχειρήσεις, αλλά και να λύσει το μίτο του γραφειοκρατικού δαιδάλου της ελληνικής πραγματικότητας του δημοσίου.

Αντί όμως να δίνει κίνητρα και λύσεις, ο κ. Χάρης Θεοχάρης τα έχει κάνει … θάλασσα, καθώς οι εγκύκλιοι όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις, αλλά περιπλέκουν το γραφειοκρατικό σύστημα των εφοριών, καθιστώντας ατελέσφορές τις οικονομικές συναλλαγές πολιτών, επιχειρηματιών και δημοσίου.

Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στην ΔΟΥ – ΦΑΕ Αθηνών που ανέκυψε το ακριβώς ίδιο ζήτημα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η φορολογική ενημερότητα εκδόθηκε κανονικά . Μήπως, τελικά,  κ. Θεοχάρη είστε επιλεκτικός για να εξυπηρετείτε υμετέρους!

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο:

foto1

foto2

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By