Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταϊλάνδη: Συνάντηση στρατού με τους πολιτικούς αντιπάλους

Πρόκειται για μια πρωτοφανή συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων που βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο

taiwan military

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του αρχηγού του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα με ηγέτες αντίπαλων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και γερουσιαστές, με σκοπό να συζητήσουν πώς θα βγει η χώρα από την πολιτική κρίση, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

«Ο στρατηγός Πραγιούθ συγκάλεσε συνάντηση στη Λέσχη Στρατού με όλες τις πλευρές για να μιλήσουν για τρόπους εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού Βινθάι Σουβάρι.

Ο αρχηγός του στρατού θα συζητήσει με όλους τους προαναφερθέντες μαζί σε μια συνάντηση η οποία θα αρχίσει στη 1:30 μ.μ. (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας). Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μια πρωτοφανή συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων που βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μια μέρα αφότου ο στρατός επέβαλε το στρατιωτικό νόμο στη χώρα έπειτα από μήνες πολιτικής αναταραχής. Στο μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η κυβέρνηση εμποδίστηκε σήμερα να χρησιμοποιήσει το γενικό επιτελείο κρίσης που έχει δημιουργήσει.

Η Γραμματεία του υπουργείου Άμυνας «είπε στο μεταβατικό πρωθυπουργό και στην υπόλοιπη κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσουν τα γραφεία τους», στα οποία η κυβέρνηση συνεδρίαζε αφότου η συνήθης έδρα της είχε αποκλεισθεί από τους διαδηλωτές, πριν από πολλούς μήνες, διευκρίνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

By