Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

«O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ»

deh638_071113

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του υπεύθυνου του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του κόμματος Θανάση Πετράκου, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «εμπαιγμό του ελληνικού λαού» από το ΠΑΣΟΚ και του καταλογίζει υποκρισία, με αφορμή την πρωτοβουλία που έλαβε να γίνει σύσκεψη για το θέμα στο Μαξίμου. Ο κ. Πετράκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ» και καλεί τον ελληνικό λαό στη δημιουργία ενός «λαϊκού μετώπου».

Αναλυτικά, η δήλωση του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την συνήθη τακτική του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, διαφημίζει από χθες ότι η σύσκεψη για την «Μικρή ΔΕΗ» που θα γίνει στο Μαξίμου, θα σώσει τους εργαζομένους στις προς εκποίηση μονάδες της ΔΕΗ.
Η υποκρισία όμως έχει και όρια.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει το καταστροφικό νομοσχέδιο για την λεγόμενη Μικρή ΔΕΗ είναι ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη προσφορά που μπορούν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση είναι να αποσύρουν τώρα το καταστροφικό αυτό Νομοσχέδιο και να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να προχωρήσει στην περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ καθώς είναι οικτρή μειοψηφία στο λαό και δεν έχει πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό στην δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου, για να αποτρέψουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που διασπά και ξεπουλά την ΔΕΗ».

By 

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία

syriza660

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» ζητά ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος στην ίδια στιγμή κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, με αφορμή τη σχετική κυβερνητική σύσκεψη.

Ο κ. Πετράκος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την τακτική του να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και διαφημίζει από χθες, ότι η σύσκεψη για την «μικρή ΔΕΗ» που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα σώσει τους εργαζομένους στις μονάδες της ΔΕΗ που είναι προς εκποίηση και προσθέτει, ότι «η υποκρισία όμως έχει και όρια», καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» είναι ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη προσφορά που μπορούν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση είναι να αποσύρουν τώρα το καταστροφικό αυτό Νομοσχέδιο και να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, τονίζει ο κ. Πετράκος και επισημαίνει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

By