Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα τρία μέτωπα του Τσίπρα

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ την Τρίτη έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων για ριζική αντιμετώπιση των ακραίων «παραφωνιών»

tsipras800_291013i

Μεταξύ σφύρας και άκμωνος τελεί η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς παραμένει ορθάνοιχτο το τριπλό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μία σημειώνεται καθημερινή όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και της κόντρας με τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενόψει των επερχόμενων επώδυνων μέτρων. Από την Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένη τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, κάτι το οποίο όπως σημειώνουν ούτε στελέχη της κυβέρνησης δεν αρνούνται, απλά τα βαφτίζουν διαρθρωτικά. Παράλληλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση διεμβολισμού του κυβερνητικού συνασπισμού με πολιορκητικό κριό το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είχε ενημερώσει εδώ και καιρό το thapaper.gr, θεωρείται ο αδύναμος κρίκος του Μαξίμου.

Το μέτωπο που επίσημα άνοιξε με το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή δεν λέει να κλείσει. Από το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «πανικό από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τις θέσεις του οποίου περί «αποστασίας» υιοθέτησαν τα ΝΕΑ και τις έκαναν πρωτοσέλιδο». Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν θα έπρεπε κανείς να μιλήσει για κάποιον ο οποίος είναι αποστάτης είναι ο Ευ. Βενιζέλος, πρώτα απ” όλα απέναντι και στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος του οποίου προΐσταται, αλλά θα έλεγα και στα όσα έχει υποστηρίξει πολύ πρόσφατα ως πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες έστω εκλογές», σχολίασε ο Π. Σκουρλέτης, που κατόπιν επιτέθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», χαρακτηρίζοντάς τη «καθημερινή μπροσούρα των μνημονιακών κυβερνήσεων». Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα από την Αυγή αφορούσε και βουλευτές της ΝΔ και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει την ψαλίδα από τη ΝΔ (αναφερόμενοι στη δημοσκόπηση που έδινε διαφορά 3,3%) θα εντατικοποιηθούν οι επιθέσεις τόσο από στελέχη της κυβέρνησης, όσο και από φιλικά σε αυτή Μέσα.

Παράλληλα πλέον εκτιμούν πως μία νέα περίπτωση «Τζάκρη» είναι εξαιρετικά πιθανή καθώς το «μενού» μέχρι το τέλος του έτους έχει προϋπολογισμό του 2014, άρση παγώματος πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικίας, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, οδυνηρές περικοπές στο ασφαλιστικό και τον ενιαίο φόρο ακινήτων, για τον οποίον υποτίθεται ότι μετά από το «μασάζ» του κ. Λαζαρίδη κάμφθηκαν οι αντιδράσεις. Αναφορικά με την περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη και την επίθεση «φιλίας» που η ίδια εξαπέλυσε μιλώντας στο Κόκκινο, από το ΣΥΡΙΖΑ αρκούνται να κάνουν λόγο για πολιτική υπευθυνότητα και θάρρος, ενώ πολλά στελέχη δεν καλοβλέπουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον προς το παρόν δεν βρίσκεται στο πλάνο της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το τρίτο μέτωπο του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει με τα εσωτερικά του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ την Τρίτη έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων για ριζική αντιμετώπιση των ακραίων «παραφωνιών, όπως η περίπτωση του Πέτρου Τατσόπουλου, με ορισμένες από αυτές να φτάνουν μέχρι και τη διαγραφή του. Κάτι τέτοιο δεν είχε αποκλειστεί και από τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Βούτση, από την περασμένη εβδομάδα, καθώς λίγο μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου είχε παραδεχθεί στο Κόκκινο πως «υπάρχει θέμα με τον Πέτρο και θα συζητηθεί στην ΚΟ την ερχόμενη Τρίτη». Το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο τα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος, όσο και ο ίδιος ο Πέτρος Τατσόπουλος, που σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, έχουν δυναμιτίσει το κλίμα και όλα δείχνουν μία επεισοδιακή σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By