Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνταξιούχος ήταν η γυναίκα που θα έπεφτε στην ολομέλεια!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

-Του Κώστα Πουλακίδα-

 bouli2Στις 22 Φεβρουαρίου η Μ. Φωτίου πήγε να πέσει μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής από το αίθριο που βρίσκεται από πάνω – οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν αίσθηση για την αγωνιώδη προσπάθεια να σωθεί η ζωή της. Όμως η Μ. Φωτίου αποδεικνύεται ότι δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί. Στο σπίτι της έπρεπε να είναι διότι είναι συνταξιούχος!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 21ης Ιανουαρίου 2013, που δημοσιεύει το THEPAPER, η Μ. Φωτίου είχε διαγραφεί από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου από τις 8 Ιανουαρίου 2013 (αριθμός βεβαίωσης 7818531186). Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση της υπαλλήλου και υπέγραψε την συνταξιοδότηση στις 7 Ιανουαρίου 2012 (πράξη 374/272). Η Μ. Φωτίου είχε υπογράψει την πρώτη παραίτηση στις 5 Δεκεμβρίου και την δεύτερη στις 31 Δεκεμβρίου.

Πάντως η ανακοίνωση της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου μιλούσε για «υπάλληλο» και δεν απαντούσε στο ερώτημα αν ήταν δικαιολογημένη παρουσία της στο αίθριο. Υπενθυμίζεται ότι η Μ. Φωτίου ήταν προϊστάμενη της υπηρεσίας Κτιρίων και Περιβάλλοντος Χώρου της Βουλής και μετά την συνταξιοδότησή της είχε αντικατασταθεί από τον Φ. Βασιλείου.

Το thepaper.gr, μίλησε με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Βουλής κ. Τάκη Κάμπρα, ο οποίος σχολιάζοντας το δημοσίευμα μας, εξήγησε πως η εν λόγω υπάλληλος λόγω της πολυετούς εμπειρίας της, βρίσκεται – οικειοθελώς – σχεδόν καθημερινά στη Βουλή, δίνοντας συμβουλές και επιβλέποντας ζητήματα που αφορούν στην διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών. Εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα γίνονταν παράδοση-παραλαβή στην υπηρεσία και έτυχε να είναι παρούσα  μαζί με τον διευθυντή της υπηρεσίας στο συγκεκριμένο σημείο, όταν διαπιστώθηκε η καταρροή υδάτων από την οροφή ολομέλειας. Ο κ. Κάμπρας, υποστήριξε τέλος, ότι “σε οποιαδήποτε τεχνική εργασία εντός του κοινοβουλίου, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλαίας, βάσει πρωτοκόλλου”.


By