Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τις μονιμοποιήσεις στους δήμους

«Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ λέμε κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους ανάπηρους που βρήκαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, πάρτε το χαμπάρι», αναφώνησε ο Θοδωρής Δρίτσας 

mitropoulos

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στη Βουλή η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις μονιμοποιήσεις στους δήμους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει ότι οι 27 εργαζόμενοι στο Κερατσίνι δεν πληρούν τα κριτήρια και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για κανιβαλική προσέγγιση.

«Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ λέμε κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους ανάπηρους που βρήκαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, πάρτε το χαμπάρι», αναφώνησε ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, μετά την χθεσινή αποκάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είχε ενημερώσει τους υπαλλήλους του δήμου Κερατσινίου πως δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, κατέθεσε γνωμάτευση του Προκόπη Παυλόπουλου που «παρότρυνε τους δημάρχους να μην λαμβάνουν υπόψη τα τυπικά προσόντα».

«Η γνωμοδότηση που επικαλέστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο και την αντιδικία που υπάρχει», είπε στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς Μητρόπουλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας με νόημα ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα. Όπως είπε,
γνωμάτευσε σωστά, ότι προγράμματα τα οποία επιδοτούνται από την Ε.Ε. δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άρα δεν μονιμοποιούνται.

Η κόντρα για τις αποκαλύψεις Μητσοτάκη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάσει με αφορμή τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι «ακόμη και στους πιθηκανθρώπους οι νόμοι τηρούνται, ίσως δεν τηρούνται στους ΣΥΡΙΖΑνθρώπους». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται φτωχούς ανθρώπους που παρανόμησαν και τους φτωχούς που πήγαν με το γράμμα του νόμου, να τους πετούν στον κάλαθο των αχρήστων.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ψήφιση και της τροπολογίας για τις δόσεις για χρέη στο δημόσιο.

By