Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνέδριο πανστρατιάς της κεντροδεξιάς το φθινόπωρο προτείνει ο Ευ. Μεϊμαράκης

Ο Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, την έκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

vouli-dimokratiaD

Ανάκαμψη της ΝΔ προέβλεψε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτείνοντας ένα συνέδριο πανστρατιάς της κεντροδεξιάς το φθινόπωρο που θα αναδείξει το έργο που έχει γίνει και θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των ασθενέστερων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, εκτίμησε πως όταν το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο θα έχει καταπέσει και η τρόικα θα έχει φύγει, η ΝΔ με πρόγραμμα, σχέδιο και εξαγγελίες που δεν θα είναι φούσκες θα μπορέσει να ανακάμψει.

«Άρα αυτό το δίλημμα που μας δίχασε φεύγει αυτομάτως από τη μέση και με ένα νέο εθνικό σχέδιο και το συνέδριο πανστρατιάς και μεγάλης συστράτευσης, πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί να τα καταφέρει», είπε, εκτιμώντας πως στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αφενός θα εξαντλήσει την 4ετία και αφετέρου θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε δε, την άποψη που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν για απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές. Η θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι πως εάν δεν καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τις τρεις φορές, να δοθεί ο λόγος στο λαό για απευθείας εκλογή, με τους ίδιους πάντα υποψηφίους.

papoulias-dimokratia

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, την έκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας με τίτλο: «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Στις δηλώσεις του τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την δημοκρατία, καθώς, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στην περίοδο της κρίσης όπου η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί.

Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα δεν χωρούν εφησυχασμοί και μικροκομματικές σκοπιμότητες, τόνισε ο Ευ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας με νόημα πως πρέπει όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στη δημοκρατία, του δημοκρατικού τόξου, τόνισε, να δώσουν τη μάχη, μακριά από σκοπιμότητες και ακραίες εκφράσεις. Να κλείσω λέγοντας πως στα εγκαίνια της έκθεσης δεν προσκλήθηκε η Χρυσή Αυγή.

 

 

By