Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ στο Βερολίνο

 Στο μενού η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα

 

Treffen Merkel und Samaras

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της  Άγγελα Μέρκελ με τον  Αντώνη Σαμαρά , στο Βερολίνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία, ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.

Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι αφορμή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο αποτελεί η συμμετοχή και ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

«Πάντα επιμέναμε η Ελλάδα να αποδεικνύει αξιοπιστία στην εφαρμογή του προγράμματος και ότι τότε βεβαίως σε αυτό θα «σταθεί απέναντι» η αξιοπιστία των Ευρωπαίων εταίρων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι από την συνάντηση «αυτό που μπορεί κανείς να περιμένει είναι ότι η Καγκελάριος θα ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την κατάσταση στην χώρα του και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

«Θέλω για άλλη μια φορά να επισημάνω, σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες, ότι η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση για διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι αυτή η οποία κάθε φορά ελέγχει πώς προχωρά η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι διμερές θέμα κάποιων εθνικών κυβερνήσεων. Εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας πολύ στενό εταίρο των Ελλήνων σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις και για τις δυσκολίες οι οποίες πρέπει να υπερπηδηθούν στην Ελλάδα, καθώς και για την σκληρότητα την οποία πολλοί άνθρωποι πρέπει να υποστούν σε αυτή την διαδικασία. Παραταύτα πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα, ο οποίος δείχνει και τις πρώτες επιτυχίες και ο οποίος θα φέρει τη χώρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πίσω σε έναν καλό σταθερό και βιώσιμο δρόμο. Για όλα αυτά η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσουν και για την Καγκελάριο μπορώ να πω ότι προσβλέπει σε αυτή την συνάντηση» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By