Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: «Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε κανένα μέτρο»

«Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε κανένα μέτρο», δηλώνει ο Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις 500 εκ

stournaras_660

Την ώρα που υποτίθεται η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και γραπτώς δια της προγραμματικής συμφωνίας πως δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και μάλιστα κραδαίνει τη δήλωση αυτή ως σημαία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει ότι έρχονται παρεμβάσεις ύψους 500 εκ ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και δηλώνει : «Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε κανένα μέτρο». 

Σε συνέντευξη του στα Νέα που δημοσιεύεται την Παρασκευή ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου σχολιάζει πως: «Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση».

Προσθέτει δε: «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειαζόμαστε 500 εκ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα. Αυτά τα 500 εκ. θα πρέπει από κάπου να προέλθουν και αφού το κενό οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανέναν μέτρο».

Κατά τον υπουργό Οικονομικών η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι λάθος, διότι όπως υποστηρίζει:  «Με το κανένα μέτρο κινδυνεύει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους».

Όλα αυτά, ενώ 4 Νοέμβρη έρχεται η τρόικα «χωρίς απαιτήσεις για νέα οριζόντια μέτρα» και οι τεχνικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By