Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Σαντορίνη ξέρουν από φαγητό

Έτος γαστρονομίας το 2013 για το μοναδικό νησί

santorini year of gastronomyΕίναι ίσως το πιο ξακουστό νησί της Ελλάδας.

Η Σαντορίνη – εκτός από το μοναδικό στον κόσμο τοπίο που κόβει την ανάσα και οι επισκέπτες την λατρεύουν – έχει και μια ξεχωριστή θέση στις καρδίες των τουριστών για τη γαστρονομία της.

Η κουζίνα της Σαντορίνης βασίζεται σε ντόπια αγροτικά προϊόντα.

Μοναδικά, όπως η φάβα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και ξεχωριστή γεύση.

Το σαντορινιό ντοματάκι, οι άσπρες μελιτζάνες.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιές αρκετών επισκεπτών του νησιού έχει το κρασί του.

Το μικροκλίμα του νησιού και ο τρόπος καλλιέργειας έχει ως αποτέλεσμα μερικά από τα διασημότερα και γευστικότερα κρασιά της χώρας.

Το 2013 λοιπόν για τη Σαντορίνη είναι έτος γαστρονομίας ,με πολλές και γευστικές εκδηλώσεις .

Για το λόγο αυτό κατασκευάστηκε και μια ιστοσελίδα που ενημερώνει για τα events για τις πολλές εκθέσεις με τοπικά προιόντα,για τα ίδια τα προιόντα για τις συνταγές και φυσικά για τα κρασιά.

http://santorini2013.gr/el/

«Μοναδικά αγροτικά προϊόντα, πρωτοποριακά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, φιλόξενες ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα, επισκέψιμα οινοποιεία, ρομαντικά ξενοδοχεία, ειδικές γωνιές τοπικών προϊόντων στα καταστήματα του νησιού συνθέτουν ένα δημιουργικό σκηνικό γαστρονομικής απόλαυσης. Οι επιλογές ανάμεσα σε ειδικά διαμορφωμένα μενού, εξαιρετικές γευσιγνωσίες κρασιών, πρωινά με σαντορινιά προϊόντα θα είναι ανεξάντλητες».

[custom_gallery id=»15772″]

[space size=»40″]

 

By