Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η συνεταιριστική τράπεζα Δωδεκανήσου

Σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος για αναστολή της,  προχωρά η τράπεζα

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργία της, αποφάσισε να προσφύγει η Συνεταιριστική τράπεζα Δωδεκανήσου. Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου και στην τοπική οικονομία γενικότερα.

«Η τράπεζα δεν έκλεισε για κακοδιαχείριση, δεν έκλεισε για σκάνδαλα, δεν έκλεισε λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά την έκλεισαν επειδή ρύθμισε δάνεια Δωδεκανησίων τα οποία βρισκόταν σε καθυστέρηση λόγω της οικονομικής ύφεσης που ταλανίζει την χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα Δωδεκανήσου, η οποία έκανε γνωστή την απόφαση της να προσφύγει στα δικαστήρια.

«Η απόφαση για το κλείσιμο της αντιπροσωπευτικότερης, καλύτερα οργανωμένης και της τρίτης σε κεφαλαιοποίηση Ελληνικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία εξυπηρετούσε 15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απαράδεκτη» τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.

Διαβάστε επίσηςΟΤΟΕ: Zητεί διατήρηση των θέσεων εργασίας στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By