Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ακρόπολη ο Κινέζος πρωθυπουργός

«Έχουμε καλή συνεργασία», δήλωσε  νωρίτερα ο Λι Κεντσιάνγκ,  κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη μαζί με τον πρωθυπουργό 

china-primeministerBBB

Στις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά βρίσκονται αυτή την ώρα ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κεντσιάνγκ, συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.  «Έχουμε καλή συνεργασία», δήλωσε  νωρίτερα ο Κινέζος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη μαζί με τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά οι δύο πολιτικοί ηγέτες  θα μεταβούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στη συνέχεια ο κ. Κετσιάνγκ, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Είναι μία στρατηγική σχέση, που θα προχωρήσει βήμα βήμα με συγκεκριμένη ατζέντα και σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε πως «Στοχεύουμε σε φιλία, συνεργασία, σταθερότητα, εξαγωγές, επενδύσεις, να φέρουμε την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη και το αντίστροφο». Η κινέζικη κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι σχέσεις μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελείς».

Το απόγευμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αύριο, Σάββατο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντ. Σαμαρά θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

By