Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης: Με το «Ποτάμι» όλα θα “ναι διαφορετικά

Οι Ευρωπαίοι είναι σύμμαχοι μας, τόνισε επικεφαλής της νέας κίνησης στην κεντροαριστερά

to potami

Την ατζέντα με την οποία θα κατέλθει το «Ποτάμι» στις ευρωεκλογές παρουσιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε σχετική συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης.

«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Από τα παιδικά μου χρόνια προσδιορίζομαι ως αριστερός. Το θέμα όμως είναι τι ορίζεται ως αριστερό σήμερα. Π.χ. η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είναι μείζον αίτημα της Αριστεράς».

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευρωσκεπτικιστής, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια σύννεφα το τελευταίο διάστημα με τους εταίρους της χώρας, «οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, ότι θα πρέπει να έχουν το  δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τα 18 έτη. Επίσης, ανέφερε ότι   οι ευρωεκλογές θα στείλουν μηνύματα, αλλά δε πρέπει να προκαλέσουν πρόωρες εθνικές εκλογές. Διευκρίνισε, πάντως,  ότι ο ίδιος θα είναι ο ηγέτης στο Ποτάμι και ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. «Δε θα ξαναζήσουμε ένα κόμμα του 40% και πρέπει να μην το ξαναζήσουμε. Οι λύσεις θα έρθουν μέσα από συνεργασίες» σημείωσε επίσης.

«Με το Ποτάμι δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα “ναι όλα επαναστατικά, αλλά θα “ναι όλα διαφορετικά», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί ο νέος πολιτικός φορέας, αν μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, απάντησε: «Θα το αποφασίσουμε αφού πάμε στις Βρυξέλλες. Θα δώσουμε ένα διάστημα δύο – τριών εβδομάδων ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε και ένα σχόλιο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι υποψήφιοι για την Κομισιόν υπερασπίζονται περισσότερο τις γραφειοκρατικές ελίτ, το χθες».

Ακολούθως, παρουσίασε μια ομάδα συνεργατών και φίλων που τον επηρέασαν, όπως είπε, να προχωρήσει στην ίδρυση του πολιτικού φορέα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η ευρωλίστα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Διαβάστε τους συνεργάτες του «Ποταμιού».

Βάσω Κιντή, Δημ. Κοντοπίδης, Αύγουστος Κορτώ, Δημ. Κουρέτας, Ολυμπία Κρασανάκη, Δημ. Κυριακόπουλος, Αναστασία Λαμπρία, Ζαχαρούλα Λούδα, Αννα Λιδάκη, Χαρ. Μαθιόπουλος, Ν. Μαραντζίδης, Γ. Μαυρογιάννης, Γ. Μαυρωτάς, Γιούλη Μενουδάκου, Αναστασία Μηλιού, Ν. Ξυδάκης, Ν. Ορφανός,  Γ. Παπαλιός, Ντάνα Παρασκευοπούλου, Ανδ. Πετρουλάκης, Θ. Σκόκος, Χριστίνα Ταχιάου, Τ. Τέλλογλου, Στ. Τσακυράκης,

 

By