Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στάση εργασίας στο δημόσιο

Από τις 12 το μεσημέρι- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων στην Κλαυθμώνος

fosphotos.com, Philippos Messinis
fosphotos.com, Philippos Messinis

Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλον τον  δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για αύριο, αποφάσισε η E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Nωρίτερα,  στις 12 το μεσημέρι,  πραγματοποιείται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οργανώνει εν τω μεταξύ στις 12:30, στα Προπύλαια,  η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και του νόμου για το Νέο Λύκειο.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00.
Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ολονυκτία, με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By