Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία [Εικόνες + βίντεο]

 77 νεκροί και 120 τραυματίες

trenoatixima1Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Γαλικία της Ισπανίας, βυθίζει την χώρα στο πένθος. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 120 τραυματίστηκαν όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη – Φερόλ, εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σαν Ντιάγκο Ντε Κομποστέλα.

Αυτόπτες μάρτυρές, όπως μεταδίδει το Euronews, έκαναν λόγο για την μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο την ώρα που βρισκόταν σε στροφή, ενώ κάποιοι άλλοι κατέθεσαν στις αρχές, ότι είδαν ένα απο τα βαγόνια να εκρήγνυται πριν τον εκτροχιασμό. Η κυβέρνηση φαίνεται να προτάσσει το σενάριο του ανθρώπινου λάθους και όχι του τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα διπλάσια από την προβλεπόμενη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Ιακώβου, πολιούχου αγίου του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

“« ΄Οπως μπορείτε να φανταστείτε, όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί. Τα κτίρια Σέρζια και Σαν Λαζάρο θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες των θυμάτων. θα χρησιμοποιηθούν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να διευκολυνθούν οι συγγενείς. ΟΙ τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Γαλικίας», δήλωσε ο Δήμαρχος του Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να επισκεφθεί ο ίδιος τον τόπο της τραγωδίας.

Φως στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσουν τα μαύρα κουτιά της αμαξοστοιχίας τα οποία εξετάζονται από τις αρχές.

Η απεσταλμένη του euronews στην περιοχή Φιλίπα Σοάρες, μεταδίδει: «Επρόκειτο να είναι μια γιορτινή ημέρα για το Σαντιάγκο, αλλά τώρα η πόλη θρηνεί. Το σιδηροδρομικό αυτό δυστύχημα, που είναι ένα από τα σοβαρότερα που έχουν γίνει ποτέ στην Ισπανία, έχει βυθίσει την πόλη και την χώρα στο πένθος».

trenoatixima2 trenoatixima3 trenoatixima4

 

By