Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σε κλινική με κατάθλιψη ο Ιαν Θορπ μετά τον τραυματισμό του στο σπίτι του

Ο 31 ετών Ολυμπιονίκης  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό

thorpe+08112011

Σε κλινική του Σίδνεϊ εισήχθη ο 31 ετών Αυστραλός ολυμπιονίκης και ζωντανός θρύλος της κολύμβησης, Ίαν Θροπ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, μετά τον τραυματισμό του στο σπίτι του και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο.

Ο Θορπ ύστερα από την αποτυχημένη του προσπάθεια να επανέλθει στην ενεργό δράση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, η κατάθλιψη επέστρεψε στη ζωή του και πλέον είναι υπό την παρακολούθηση ειδικών που προσπαθούν να τον ενισχύσουν στην προσπάθεια να βγει από την ασθένεια αυτή.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 14 του και νικητής πέντε χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, ο Θορπ είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να προσαρμοστεί με την αποχώρησή του από το άθλημα αλλά και το βάρος της δημοσιότητας, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Στην αυτοβιογραφία του αποκαλύπτει τον αγώνα που έδωσε με την κατάθλιψη και την εξάρτησή του από το αλκοόλ. «Ούτε καν η οικογένειά μου δεν γνωρίζει ότι έχω περάσει μεγάλο διάστημα της ζωής μου αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσω, αυτό το οποίο θα περιέγραφα, ως απόλυτη κατάθλιψη», είπε.

Ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και στενός φίλος του Θορπ, Άλαν Τζόουνς, δήλωσε ότι ο Ολυμπιονίκης έχει «δυσκολία στο να αναγνωρίσει τα προβλήματά του».

By