Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ένα μήνα ο αριθμός των κατηγορουμένων για την δίκη στην υπόθεση της Χ.Α

Μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων ανήκει ή σχετίζεται με την δράση της Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής

xryshaugh600_210214i

Σε περίπου έναν μήνα από σήμερα αναμένεται να κρίνει το Συμβούλιο Εφετών την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βούλευμα που θα εκδώσει για το ποιοι από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε μία δίκη που παρόμοια της δεν έχει προηγηθεί στα δικαστικά χρονικά.

Οι Εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση θα πρέπει, αφού μελετήσουν τα στοιχεία, να αποφανθούν αν θα κάνουν δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για το πόσοι και για ποιες κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο ή αν θα κρίνουν διαφορετικά την ποινική εμπλοκή κατηγορουμένων. Βάσει της εκτίμησης του κ. Ντογιάκου πρέπει να παραπεμφθούν οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μαζί τους άλλοι 52 συγκατηγορούμενοί τους. Από αυτούς οι 26 είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων ανήκει ή σχετίζεται με την δράση της Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, τον έλεγχο της οποίας είχε ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Στην πρόταση του ο κ. Ντογιάκος αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Τοπική Οργάνωση Νίκαιας» καθώς η εν λόγω τοπική καταλαμβάνει μεγάλη θέση στην δικογραφία για την υπόθεση με την δολοφονία Φύσσα, την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες αλλά και με την εμπλοκή Λαγού σε επίθεση του κοινωνικού χώρου στην Ηλιούπολη.

By