Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σενάρια αποχώρησης του Χάρη Θεοχάρη

Κυβερνητικές πηγές καταλόγιζαν στον κ. Θεοχαρη πρωτοβουλίες που χωρίς να κινούνται σε εσφαλμένη κατεύθυνση είχαν μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω του χρόνου κατά τον οποίο εκδηλώνονταν

theoxaris

Ορατό είναι – σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής – το ενδεχόμενο αποχώρησης του Χάρη Θεοχαρη από την θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίεων Εσόδων σε παράλληλο χρόνο με τον επερχόμενο ανασχηματισμό που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τοποθετείται για την προσεχή Δευτέρα, καθώς σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της επετείου για την απόβαση στη Νορμανδία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την αποχώρηση του γ.γ έχουν ήδη ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα.

Κυβερνητικές πηγές καταλόγιζαν στον κ. Θεοχαρη πρωτοβουλίες που χωρίς να κινούνται σε εσφαλμένη κατεύθυνση είχαν μεγάλο πολιτικό κόστος λόγω του χρόνου κατά τον οποίο εκδηλώνονταν.

Από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας υπήρξε συχνά προβληματισμός για ελλιπή στήριξη του έργου της από την κυβερνητική μηχανή όπως και η αίσθηση οτι αποτελούσε τον εύκολο στόχο υπό την έννοια οτι της μετακυλιόταν η ευθύνη για αποφάσεις που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα η είχαν ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο.

 

By