Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Ρίξτε τις τιμές του φυσικού αερίου» το μήνυμα στον Πούτιν

Ενεργειακά και η ρωσική αγορά τουριστών στη συνάντηση των δύο πολιτικών

samaras-poutin

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες.

Στο διάλογο που έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Α. Σαμαράς έθεσε στον Β. Πούτιν το θέμα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, προκειμένου να ανακουφιστεί η οικονομία, μία κίνηση η οποία θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση που σημείωσαν οι Ρώσοι επισκέπτες την χώρα μας αλλά και στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου – δείχνοντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Β. Πούτιν για την διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στην έναρξη των οποίων θα δώσει το παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι οι συναλλαγές με την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16% όπως και οι επισκέψεις των Ρώσων πολιτών κυρίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πηγές στην Αθήνα, η συνάντηση, παρά το γεγονός ότι έγινε λόγω της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αναθέρμανσης των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας. Άλλωστε, όπως λένε, «η Μόσχα δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται να εισέλθει πιο δυναμικά στην ελληνική αγορά».

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς: Στρώνουμε «κόκκινο χαλί» στις ξένες επενδύσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
By