Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016

Πρόταση μομφής προς τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας

Samaras_vouli761

Μέσα σε κλίμα μομφής και ειρωνείας προς τον κ. Τσίπρα προσωπικά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας πολλές φορές το γέλιο και τα χειροκροτήματα των βουλευτών και την αντίδραση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές θα γίνουν το 2016, ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας.

Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος της, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, περιγράφοντας παράλληλα τα βήματα εξόδου της χώρας από την κρίση.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε τι μήνυμα στέλνει προς τα έξω με την πρόταση δυσπιστίας υπογραμμίζοντας πως «τη στιγμή που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της εσείς ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την συγκέντρωση που διοργάνωσε έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας . «Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο κ Τσίπρα ;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Η ΔΤ θα μετακομίσει εκεί που είναι η θέση της

Ο κ.Σαμαράς υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ για τη ΕΡΤ ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Δημόσια Τηλεόραση θα μετακομίσει εκεί που είναι η θέση στο ραδιομέγαρο το οποίο είχε καταλάβει επί πέντε μήνες μια ομάδα συνδικαλιστών.

Μην δηλητηριάζετε με φθηνό λαϊκισμό το κοινοβούλιο, δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση θέλετε να γίνετε κυβέρνηση; είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε πως «δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά δεν θα ανεχθώ τις ύβρεις σας».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση μορφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Να ο οδικός χάρτης κ. Τσίπρα και ανέφερε ο πρωθυπουργός και παρέθεσε τα εξής:

  • Πρωτογενές πλεόνασμα, τα καταφέραμε βγάζουμε και κάτι παραπάνω χωρίς να ζητάμε
  • Ανάκαμψη από το νέο έτος
  • Εμπιστοσύνη το εμπορικό μας ισοζύγιο, δεν είναι ελλειμματικό για πρώτη φορά
  • Να βγούμε στις αγορές να δανειζόμαστε φυσιολογικά, την επόμενη χρονιά θα βγούμε
  • Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης, του χρόνου θα είναι καλύτερα για τους πολίτες
  • Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων
  • Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα σε δύο χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της τετραετίας και πως οι θυσίες πιάνουν τόπο.
«Ζητούμε οι εταίροι να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους» και σημείωσε πως η μεγάλη δοκιμασία φτάνει στο τέλος της
«Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας έκανε μομφή στον Σαμαρα» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By