Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες «αντίο» στον Παύλο Φύσσα

 Η κηδεία του 34χρονου, που δολοφονήθηκε από οπαδό της Χρυσής Αυγής παρουσία πλήθους κόσμου στο νεκροταφείο Σχιστού

Το σημείο δολοφονίας
Το σημείο δολοφονίας

Τελευταία ενημέρωση: 12:57

To τελευταίο «αντίο «στον Παναγιώτη Φύσσα που έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από χέρι χρυσαυγίτη είπαν το πρωί της Πέμπτης στενοί συγγενείς, φίλοι και χιλιάδες  κόσμου. Η κηδεία του 34χρονου έγινε στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Σχιστού σε ιδιαίτερα φορτισμένο αλλά και «μαχητικό» κλίμα αφού ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ η στάση απέναντι στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί για να καλύψουν την κηδεία ήταν ιδιαίτερα αρνητική. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε ένταση καθώς υπήρξε ξυλοδαρμός δημοσιογράφου, ο οποίος τράβαγε φωτογραφίες και πλάνα.

Ο πατέρας του 34χρονου ζητά δικαίωση για το χαμό του γιου του. «Θέλω ο φονιάς όχι να δικαστεί και να φυλακιστεί, να εκτελεστεί. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Από χθες πολίτες και φίλοι του αφήνουν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου έπεσε νεκρός, μερικά λουλούδια, κεριά και σημειώματα. Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook με το  ψευδώνυμο «Killah P», που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος εκατοντάδες χρήστες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία ακόμη και την Αργεντινή εύχονται καλό «ταξίδι» στον Παναγιώτη Φύσσα.

pavlosfisasΠροσχεδιασμένο το έγκλημα στο Κερατσίνι
Επιβεβαίωση ότι ο 34χρονος, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής, χτες το βράδυ στο Κερατσίνι, χτυπήθηκε σε ενέδρα και όχι κατά τη διάρκεια συμπλοκής -με την στενή έννοια- αποτελεί ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για τις λεπτομέρειες και τους χρόνους που εξελίχτηκε η υπόθεση, η οποία κατέληξε στην δολοφονία.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν τη στιγμή που ο 45χρονος δράστης μαχαίρωνε τον 34χρονο.

Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο. Έξω από την καφετέρια προκλήθηκαν αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις. Στη συνέχεια, τα άτομα αποχώρησαν από τον χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο παρακάτω, όπου, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωση της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε ο 45χρονος δράστης και μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν ήταν μέσα στο κατάστημα πριν από το επεισόδιο, αλλά έφτασε μετά με το αυτοκίνητο του. Στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, προσήχθησαν και άλλα εννέα άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν.

Λίγο μετά 20:15, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης , στο Κερατσίνι, η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο. Ο 45χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Επεισόδια σε Κερατσίνι, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά. Οι αρχές προσήγαγαν την σύζυγό του κι άλλη μία γυναίκα για ψευδορκία, ενώ έχει συλληφθεί και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι πήρε άλλη τροπή κι επί ώρες ομάδα 500 ατόμων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κι αποσπάστηκαν επιδόθηκαν σε μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις. Εφοδιασμένοι με μολότοφ, πέτρες και ξύλα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά.

Θύμα προπηλακισμού έπεσε κι ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος χωρίς πάντως να τραυματιστεί. Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της διαδήλωσης με ομάδα αγνώστων, που φορούσαν κράνη να επιδίδονται σε ταραχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By